Масаад: Пентагонът се стреми да няма сътрудничество с Русия по сирийския въпрос

Масаад: Пентагонът се стреми да няма сътрудничество с Русия по сирийския въпрос
Източник: podmosta.bg
A A+ A++ A

 

САЩ са в период на предизборна кампания и затова не са в състояние да вземат рационалния решения по сирийския въпрос. Това заяви лидерът на обединената опозиционна група „Хмеймим“ Илиан Масаад в интервю за руския вестник „Известия“, предаде БГНЕС.

„Осен това трябва да се отбележи стремежът на редица сили в Пентагона и Държавния департамент да не се допусне сътрудничество с Русия по Сирия. Очевидно е, че държавният секретар Джон Кери се придържа към по-адекватна позиция, но той не може да преодолее съпротивата“, коментира още Илиан Масаад, който е и генерален секретар на партията „Национална конференция“.

„Американците наистина прекъснаха контактите по дипломатическите канали. За щастие координацията във военната сфера остана непокътната, което позволява да се избегнат инцидентите във въздуха“, посочи още Масаад. Именно затова конфликтът в Сирия няма да доведе до непосредствен сблъсък на военните сили от двете страни, смята политикът.

Според него обаче опасността е другаде: „Голяма е вероятността да започнат доставки за бандитските формирования на по-съвършено оръжие, включително на зенитно-ракетни комплекси, за борба с руските самолети и вертолети, за да бъде накарана Москва да изпрати в Сирия наземни сили“.

Развитието на събитията ще бъде определено от САЩ, смята още Масаад.

„Или те ще възстановят сътрудничеството с Русия и по този начин ще докажат своята привързаност към мирните усилия, или на всички ще стане очевидно, че те залагат на сили, които не допускат възможността за разрешаване на сирийската криза по мирен път“, подчерта сирийският политик.

#Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"