В Германия зъдаржаха заподозрян терорист, подготвял атентат

В Германия зъдаржаха заподозрян терорист, подготвял атентат
kanal3.bg
A A+ A++ A

 

Германската полиция арестува 22-годишния сириец Джабер Албакр, който подготвял терористичен атентат, но бе успял да избяга при опита му за залавяне в град Хемниц, провинция Саксония, пише БГНЕС.

„Изморени сме, но сме щастливи. Предполагаемият терорист Албакр бе задържан през нощта в Лайпциг“, гласи съобщение на полицията на провинция Саксония на страницата й в Туитър.

Изданието "Фокус-онлайн" съобщи по-рано, че Албакр е бил под плътно наблюдение на спецслужбите от момента на пристигането му в Германия като бежанец. Но при операцията за залавянето му успял да избяга заради несъгласуваността в действията на силите за сигурност. Това станало, защото Генералната прокуратура от самото начало отказала да се заеме със случая. Ако обаче тя се бе заела със случая, тогава задържането трябваше да се извърши от елитното подразделение GSG 9, съответно много по-малък би бил рискът от измъкване на ислямиста.

По-рано бе съобщено, че по същи случай е арестувано още едно лице, срещу него са предявени обвинения за съучастничество с Албакр. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"