IHS: Русия е загрижена повече за режима в Сирия, отколкото за ИД

IHS: Русия е загрижена повече за режима в Сирия, отколкото за ИД
Източник: massmediumblog.com
A A+ A++ A

Руските бомбардировки в Сирия все по-рядко са насочени срещу групировката "Ислямска държава". Това показва анализ на американската фирма IHS, според който Русия е загрижена не толкова за борбата срещу тероризма, колкото да подпомага сирийския режим, предаде Франс прес. 

Докато през първото тримесечие на годината 26 на сто от руските бомбардировки са били насочени срещу ИД, през второто тримесечие броят им е спаднал на 22 процента, а през третото - на 17 процента, уточнява отделът за проучване на конфликта в Ирак и Сирия към компанията. 

Анализът констатира още, че територията под контрола на "Ислямска държава"  се е свила тази година с 16 на сто. Към 3 октомври организацията контролира близо 68 хил. кв. км в Ирак и Сирия - приблизително колкото Белгия и Холандия, взети заедно, допълва АФП. 

Според анализаторската група, тъй като групировката губи все повече територия, сега има по-голяма вероятност "Ислямска държава" да се концентрира върху терористични атаки в Сирия и Ирак, както и в западните страни. 

#Сирия #ИД #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »