Данаилов преустановява дейността си като президент на БФШ заради наказанието на ФИДЕ

Данаилов преустановява дейността си като президент на БФШ заради наказанието на ФИДЕ
Източник: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

 

„Временно ще преустановя моите правомощия като президент на Българска шахматна федерация. Ще оставя, както е по устав, всички решения да бъдат вземани директно от Управителния съвет. Аз ще се занимавам само с делото. В зависимост от неговия изход ще мислим по-нататък.” Това заяви президентът на БФШ Силвио Данаилов на нарочна пресконференция, предаде БГНЕС.

Членството на родната федерация в ЕШС беше замразено през миналия месец, а Данаилов беше наказан за година и половина от Етичната комисия на световната федерация по шахмат (ФИДЕ) заради обвинение във финансови злоупотреби на Европейско първенство за младежи в Будва през 2013 година. Президентът на БФШ разкри, че ще обжалва това решение в Спортния съд в Лозана, като през това време на международните форми ще бъде представляван на Веселин Топалов.

„Докато тече моето 18-месечно наказание Българска шахматна федерация ще бъде представяна официално като делегат на всички форуми от Веселин Топалов. Веско е много респектираща фигура, световен шампион, думата му се чува навсякъде, затова смятам, че ще бъда достойно заменен и представен от него.”

„Без да преувеличавам ние сме най-мощната федерация след Китай и Русия. Няма друга страна, която да е провела толкова световни и европейски първенства. Само две страни, освен нас имат в своята история световни шампиони при мъжете и жените – това са Русия и Индия, ние сме третата страна”, допълни още Данаилов. 

#Силвио Данаилов #ФИДЕ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"