Несъответствия връщат делото за убийството на детето в куфара в изходна позиция

Несъответствия връщат делото за убийството на детето в куфара в изходна позиция
Източник: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Делото срещу Герман Костин, обвинен за убийството на 6-годишния Никита, e в изходна позиция. Процесът няма как да тръгне, тъй като съдията-докладчик по делото е открил несъответствия в обвинителния акт, предаде Нова тв.

Едно от тях - неясния период, в който Костин е убил детето, превозил го е с автомобила си и го е захвърлил в куфар край Пасарел. Втората неточност е грешка в рeгистрационния номер на автомобила, с който Костин извършва престъплението. В обвинителния акт фигурират два различни номера. 

Съдът прекратява производството и връща делото на Софийската градска прокуратура за отстраняване на съществените нарушения. 

Случаят шокира България в края на март 2015 година, когато туристи, разхождайки се край Пасарел,  се натъкват на плуващия куфар и бездиханното дете в него. 

През месец май миналата година прокуратурата задържа и обвини Герман Костин за умишленото убийство на 5-годишния Никита. По кърпа, с която било увито детето, разследващите установиха ДНК-материал, който е изследван и експертиза заключи, че е повече от 100% сигурно, че този материал е оставен от Костин. Другите доказателства, които са събрани, са записи от камерите на АПИ, които са го заснели как шофира към мястото на извършване на престъплението.

Засичане на мобилния му телефон показа, че той се е намирал в района по същото време. Смъртта на детето е настъпила вследствие на задушаване. Самият Костин тогава не даваше обяснения пред разследващите и не призна вината си. Майката на загиналото дете е била съдружник с Герман Костин във фирма за недвижими имоти.

#Герман Костин #Софийската градска прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"