Йордан Йовчев демонстрира класа на улична тренировка в Стара Загора

Йордан Йовчев демонстрира класа на улична тренировка в Стара Загора
Източник: www.24chasa.bg
A A+ A++ A

 

При изключителен интерес премина свободната улична тренировка, която проведе в Стара Загора легендарният български гимнастик Йордан Йовчев на спортната площадка на Професионалната гимназия по електротехника, предаде БГНЕС.

Въпреки неблагоприятното време и обадилата се стара травма, Йовчев демонстрира уменията си на халки и на още няколко от уредите, пред близо 60 участници от Стара Загора и околните градове в проведената тренировка.

Проявата откри зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова в присъствието на журналисти и публика.

Площадката е първата в страната за стрийт фитнес с модерно оборудване, разработка на българска компания, консултирана от самия Йордан Йовчев. Близо 2 000 ученици от близките 5 училища, както и всички желаещи от квартала ползват площадката по всяко време, тъй като има и осветление.

„В страната има около стотина комплексни площадки на открито, в момента търсим възможност за част от тях да се намери и покрив през зимата и есента. Доколкото съм информиран догодина само в София предстои да бъдат инсталирани още десетина комплексни уреда! Особено съм щастлив , че този вид спорт набира скорост и със сигурност вече няколко хиляди българчета се включват в състезанията“, заяви Йовчев. Той е председател на регистрирания наскоро клуб „Street Workout-Bulgaria“

Гостът изрази убедеността си, че със съдействието на Министерството на младежта и спорта все повече деца ще намират пътя към спортните площадки.

Проведоха се свободни и масови състезания, а победителите получиха награди. Проявата се организира за втори път тази година от Международния младежки център в Стара Загора. 

#Йордан Йовчев #площадката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"