Бивш началник на КАТ: Влизаме в период, в който жертвите на пътя ще са по-малко

Бивш началник на КАТ: Влизаме в период, в който жертвите на пътя ще са по-малко
front.bg
A A+ A++ A

 

През есенно-зимния период жертвите на пътя драстично намаляват. Това каза в дневния информационен блок „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ експертът по пътна безопасност, бивш началник на КАТ Алекси Стратиев. Той посочи, че ранното застудяване изисква и ранна подготовка на автомобила.
 
 
Есенно-зимният сезон предполага изправност на светлините, добро състояние на гумите и внимание със скоростта на движение на пътя. „През есенно-зимния период, заради по-ниската скорост, жертвите на пътя намаляват драстично, тежките пътнотранспортни произшествия също намаляват. Преобладават леките катастрофи с по-малко жертви", уточни експертът.
 
От друга страна зимният период изисква по-сериозна поддръжка на автомобила. „Водачите трябва да влагат доста повече внимание на пътя. През летния сезон скоростните режими са по-особени, а пътят предполага по-добри условия за водене на автомобила. Периодът, който сега предстои, изисква много повече внимание, много внимателно със спирачите на автомобила“, каза още Стратиев. Той допълни, че не бива да се правят никакви компромиси с грайфера на автомобилната гума. Бившият началник на КАТ призова шофьори и пешеходци да бъдат внимателни на пътя, тъй като през есе
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »