ЕС и НАТО ще продължат диалог с Русия, но няма да отменят санкциите към нея

ЕС и НАТО ще продължат диалог с Русия, но няма да отменят санкциите към нея
Infotourism.net
A A+ A++ A

 

Ръководителите на Европейския съюз и НАТО призоваха за продължаване на диалога с Русия, но и за поддържане на натиска върху нея заради отношението й към Украйна и атаките върху цивилни в Алепо.

На пресконференция, организирана от немския вестник „Пасау нойе пресе” президентът на Европейския парламент Мартин Шулц съобщи, че санкциите на ЕС срещу Москва ще бъдат отменени едва когато условията на споразумението от Минск бъдат изпълнени. Шулц осъди остро не само руските действия в Украйна, но и подкрепата на Москва за десните националисти в Европа. Той обаче подчерта, че е жизненоважно да се поддържа диалог предвид географската й близост и надеждата за насърчаване на демокрацията в дългосрочен план, пише БГНЕС.

„Не мога просто да отблъсна Русия. Не трябва да я третираме като парий. Вместо това трябва да кажем на Москва: „Ние осъждаме вашите грешки, но въпреки това сме отворени за диалог, когато сте готови”, обясни Шулц.

Наскоро някои европейски депутати призоваха ЕС да наложи нови санкции срещу Русия за това, че е замесена в убийства на цивилни в Сирия. Франция и САЩ пък призоваха военните действия на сирийските и руските сили в източната част на Алепо да бъдат разследвани като военни престъпления, припомнят от АФП.

От своя страна, Москва обвини администрацията на Обама, че е причинила рязкото влошаване на взаимоотношенията между САЩ и Русия. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »