Преговори за мир между Колумбия и бунтовниците от АНО започват на 27 октомври

Преговори за мир между Колумбия и бунтовниците от АНО започват на 27 октомври
http://americamagazine.org/
A A+ A++ A

 

Колумбийското правителство и бунтовниците от Армията за национално освобождение /АНО/ ще започнат преговорите за мир на 27 октомври, съобщава АФП, позовавайки се на официално изявление на Външното министерство. Колумбийското правителство и АНО се съгласиха да започнат мирни преговори, паралелно с преговорите с ФАРК.

Преговорите за мир с Армията за национално освобождение ще започнат на 27 октомври, четвъртък, в Еквадор след сключено споразумение в Каракас днес, съобщава БГНЕС.

„Ние сме специална нация, която расте независимо от разделението”, каза президентът Сантос в официално изявление след оповестяването на новината. „Мирът няма да се изплъзне между пръстите ни. Напротив, ще бъде по-силен сега, когато имаме АНО на своя страна, ще бъде цялостен”.

Условието за инициирането на провеждането на мирните преговори беше освобождаването до 27 октомври на всички заложници на бунтовниците от АНО. Днес беше освободен третият подред в рамките на последните две седмици. Очаква се до другия четвъртък да бъдат освободени и последните двама, съобщава анонимен източник на АФП.

АНО са търсили мир и преди чрез преговори в Куба и Венецуела между 2002 и 2007 г., припомнят от „Ройтерс”. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници