Министър Петкова: Искаме да бъдем публични и прозрачни за концесиите

Министър Петкова: Искаме да бъдем публични и прозрачни за концесиите
Източник: eurocom.bg
A A+ A++ A

 

Предприехме сериозни стъпки да осигурим прозрачност и яснота за даването на разрешения за търсене и проучване, за даване на концесии. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова по време на дискусията „Бизнес на светло” по темата „Прозрачност и ефективност на концесиите в България”, предаде БГНЕС.

Във форума участие вземат вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Николина Ангелкова и Ивелина Василева, както и представители на институциите и бизнеса.

Трябва да осигурим прозрачност и устойчивост на сектора. Този документ е важен и ключов за това каква ще бъде визията за минеролно-суровинната индустрия, която е в основата на много други отрасли, каза тя. С приемането на стратегията за минерално –суровинната индустрия е дадена ясна визия как ще се развива този сектор и как ще привличаме все повече чуждестранни инвеститори.

Изградихме информационна система с база данни на какъв етап е всеки един от тези процеси. Това че искаме да бъдем публични и прозрачни, е ясна гаранция как правителството вижда развитието на този отрасъл, подчерта Петкова. Друга важна част от нашата работа в последните две години е незаконният добив, който е сериозен проблем. Полагаме сериозни усилия да се преборим с този порок, посочи Петкова.

През миналата година са постъпили 11 сигнала за незаконен добив, има съставени актове и издадени наказателни постановления. Работим в тази посока, защото искаме този бизнес да е на светло и нашият конструктивен диалог ще продължи , за да има успешно развитие на този отрасъл,заключи Петкова. 

#Теменужка Петкова #концесии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници