В Австралия няма да се проведе допитването за еднополовите бракове

В Австралия няма да се проведе допитването за еднополовите бракове
Time.com
A A+ A++ A

 

Планът на Австралия да проведе национално допитване за еднополовите бракове беше обречен, след като опозиционната Лейбъристка партия обеща да блокира референдума с аргумента, че той би предизвикал разногласия.

Дебатът за хомосексуалните бракове в Австралия продължава вече повече от десетилетие, без да бъде взето окончателно решение по въпроса. Поради тази причина министър-председателят Малкълм Търнбул, който е и дългогодишен привърженик на брачното равноправие, имаше намерението да реши проблема чрез плебисцит на 11 февруари, съобщава БГНЕС. Лидерът на лейбъристите Бил Шортън обаче заяви в пресконференция, че референдумът не само ще излезе скъпо и ще създаде конфликти, но и ще навреди на хората в еднополови връзки и техните семейства като подлага на съмнение целостта на техните съюзи. „Можем да превърнем равноправието в бракове реалност като гласуваме свободно в парламента. Това и трябва да направим”, добави още той.

Въпреки силната обществена подкрепа за равнопоставени бракове, Австралия все още изостава значително зад други държави, които позволяват на хомосексуалните двойки да сключват брак. Към момента еднополовите двойки могат да сключват граждански съюзи или да регистрират връзката си в повечето щати в Австралия, но според националното законодателство те не се считат за женени.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници