Министър Ангелкова: През това лято засилихме контрола върху плажовете с въвеждането на телефон за нарушения

Министър Ангелкова: През това лято засилихме контрола върху плажовете с въвеждането на телефон за нарушения
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Управлението на плажовете е нова дейност, която премина към нашето министерство в началото на тази година - важно е услугата да бъде в хармония със стратегията за устойчиво развитие на туризма.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусията „Бизнес на светло” по темата „Прозрачност и ефективност на концесиите в България”, пише БГНЕС. Във форума участие вземат вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Теменужка Петкова и Ивелина Василева, както и представители на институциите и бизнеса.

През това лято засилихме контрола с въвеждането на телефон за нарушения - получихме повече от 400 обаждания и извършихме над 200 проверки, пуснахме на нашия сайт и какви са цените на плажни принадлежности, подчерта министърът. Приехме нова методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение. Ще видим тяхното реално приложение следващото лято. Заложихме и минимално заплащане за чадъри и шезлонги, посочи Ангелкова. Ще гарантираме, че по време на сезона няма да има промяна на тези цени, съобразно желанията на концесионера. По-дългосрочната цел, върху която работим е свързана с групирането на плажовете в 4 групи, каза тя. Предстои да финализираме общественото обсъждане на този законопроект, за да направим обобщение, целта е тези промени да бъдат в сила още следващата година, за да завършим създаването на тази нова концепция, обобщи Ангелкова. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници