БФС забрани на Левски да домакинства на ЦСКА-София на Герена

БФС забрани на Левски да домакинства на ЦСКА-София на Герена
Източник: topsport.bg
A A+ A++ A

 

ПФК Левски получи отказ на официалното си предложение, отправено към Българския футболен съюз и СДВР, клубът да играе домакинските си срещи с преименуваното акционерно дружество на своя стадион „Георги Аспарухов“, предаде БГНЕС.

Отговорът от страна на БФС е отрицателен, като от футболната централа се осланят на Меморандум от 2011 година, подписан от Министерство на вътрешните работи, Министерство на младежта и спорта, Столична община и БФС в присъствието на представители на ПФК Левски и ПФК ЦСКА, според който всички срещи между двата отбора трябва да се играят на националния стадион „Васил Левски“.

"Това става независимо от факта, че ПФК ЦСКА вече не съществува", пише сайтът на "сините". От БФС също така заявяват, че след като според „компетентните органи“ домакинската среща на ПФК Левски срещу преименуваното акционерно дружество е с “рисков характер”, то съгласно Наредбата им за сезон 2016/2017 г. тя трябва да се състои на националния стадион „Васил Левски“.

Коментарът на ръководителите на Левски е следният:

"Въпреки че БФС не прави разлика между закрития ПФК ЦСКА и едно преименувано акционерно дружество, то ние правим - за нас „вечното дерби“ е история. Ние ще влезем в двубой със съперник от Първа професионална лига, определен по програма, спазвайки законите на България и наредбата на БФС, не защото сме съгласни с този изкривен модел на “демокрация”, а защото сме професионален клуб, но няма да се примирим със ситуацията и ще продължим да настояваме да играем своите домакински срещи в Първа професионална лига в своя дом – „Георги Аспарухов“ докато бъдем чути".

#ПФК Левски #БФС #ПФК ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"