България и Гърция подписаха сътрудничество за обмен на Военно морски сили

България и Гърция подписаха сътрудничество за обмен на Военно морски сили
sunnywanderer.wordpress.com
A A+ A++ A

 

Във Варна бе подписан меморандум между България и Гърция по разбирателството за обмен на личен състав от Военноморските сили, пише БГНЕС.

На посещение във Военноморските сили е вицеадмирал Георгиос Якумакис – началник на Главния Щаб на Военноморските сили на Гърция. Вицеадмирал Якумакис бе посрещнат от командира на ВМС контраадмирал Митко Петев с официална церемония пред Щаба на Военноморските сили.

По време на визитата бе подписано двустранно споразумение между ВМС на двете страни. Посещението е в рамките на планираните двустранни военни отношения между България и Гърция. Финализиран бе меморандумът по разбирателството за обмен на личен състав от ВМС на Република България, който да участва в операции провеждани от ВМС на Гърция. По този начин български офицери ще имат възможност да участват в такива операции, като преди това е необходимо да има решение но Министерския съвет към ангажиментите на България по дадена операция, както на НАТО , така операции и на Европейския съюз, заяви командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »