Вещи лица свидетелстват по делото "Евстатиев"

Вещи лица свидетелстват по делото "Евстатиев"
Източник: sputnik.bg
A A+ A++ A

 

На втория ден от делото срещу Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16 годишно момиче, думата имат вещите лица. Тезата на защитата продължава да бъде невинност заради доброволен характер на сексуалния акт, но експертизата за наличие на алкохол в кръвта на момичето след инцидента е показала 1.73 промила, предаде БГНЕС.

Според адвоката на семейството Иван Грошев, за едно 16 годишно момиче, което иначе не употребява алкохол, количеството е било достатъчно, за да го приведе в безпомощно състояние. Това се потвърждава и от психиатричната експертиза, според която в един момент момичето е било буквално невменяемо.

Има данни и за насилствено проникване, което вече опровергава тезата за доброволност. Семейството на момичето отказа очна ставка с подсъдимия, пострадалата даде показания вчера под силен стрес. Делото се гледа в Районен съд Пловдив по разпределение от ВКС заради отвод на съдии и прокурори в Пазарджик и Стрелча, така че в Пловдив има възможност да премине и всички възможни инстанции до окончателна присъда от Апелативен съд без право на обжалване.

#Иван Евстатиев #инцидента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници