Гришо победи Гаске от шестия път

Гришо победи Гаске от шестия път
Източник: news.bnt.bg
A A+ A++ A

 

Григор Димитров победи Ришар Гаске с 6-4, 6-4 в двубой от първи кръг на Мастърса в Шанхай. Първата ракета на България успя за първи път да пречупи съпротивата на французина в шестия мач между двамата, предаде БГНЕС.

Двубоят не започна добре за Григор, който губеше с 0-3 след по-малко от 15 минути игра. Българинът обаче не се стресна и спечели следващите пет гейма, за да поведе с 5-3. Гаске прекъсна серията на тенисиста ни и после имаше шанс да изравни в десетия гейм, но Григор хладнокръвно отрази две точки за пробив и затвори сета в своя полза .

Във втория сет Григор направи ранен пробив в стартовия гейм и го затвърди. Опитният Гаске успя да върне пробива в шестия гейм и изравни - 3-3, но се провали на собствения си сервис след това и Димитров дръпна с 4-3, а после спечели своето подаване за 5-3. Гаске намали преднината на 4-5, но Гришо не му даде никакъв шанс в десетия гейм и дори завърши с ас, слагайки край на спора след 92 минути игра. Досега хасковлията имаше пет загуби от пет мача срещу 30-годишния французин.

В следващия кръг съперник на Григор Димитров ще бъде канадския квалификант Вашек Поспишил, който вчера елиминира 37-годишния хърватин Иво Карлович в два сета. Българинът има 100-процентов положителен актив срещу Поспишил - три победи от три срещи, две от тях на Мастърси 1000 през 2015 г. 

#Григор Димитров #Ришар Гаске

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"