Рим оттегли кандидатурата си за Олимпиада 2024

Рим оттегли кандидатурата си за Олимпиада 2024
Източник: sport1.bg
A A+ A++ A

 

Олимпийският комитет на Италия (CONI) официално оттегли заявката на Рим за домакинство на Олимпиадата през 2024 г. През септември градските власти на Рим обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на столицата за домакинство на Летните олимпийски игри, предаде БГНЕС.

Окончателно решение бе взето след обсъждане на въпроса с президента на Националния олимпийски комитет на Италия Джовани Малаго. "Днес написах писмо до Международния олимпийски комитет, в което ги уведомявам, че оттегляме нашата кандидатура за провеждане на Игрите", каза Малаго. Претенденти за провеждане на Олимпиадата

остават Париж, Будапеща и Лос Анджелис. Изборите за домакин на Игрите 2024 ще се проведат през септември догодина.

Кметът на Рим Вирджиния Раджи през септември потвърди, че градските власти няма да подкрепят кандидатурата на столицата за домакинство на Летните олимпийски игри през 2024 г. Раджи, която оглави кметството през юни, винаги е изразявала съмнения, че Рим, който има сериозни дългове, може да си позволи необходимите инвестиции за провеждане на Олимпиада. Първата жена кмет в историята на Рим обясни, че градът не се нуждае от още една "бетонна Олимпиада" и припомни, че Торино все още изплаща дълговете, след като прие Зимната Олимпиада през 2006-та година. 

#Рим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"