14 екипажа стартират в Еко рали "България 2016"

14 екипажа стартират в Еко рали "България 2016"
Източник: clubs1.bg
A A+ A++ A

 

Общо 14 екипажа ще застанат на старта на Еко рали „България 2016”, каза в Пресклуб „България” Валя Пантелеева, директор на проявата. Състезанието, което ще се проведе от 14 до 16 октомври, е в календара на FIA Световна купа „Алтернативни енергии” и е включено в програмата на „София – Европейска столица ва спорта 2018”, предаде БГНЕС.

Заявка за участие са подали и три екипажа от Сърбия, два от които са дамски. От 11-те български екипажа три са дамски. Официалният старт ще бъде даден от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова в петък от 16.00 ч. пред Гранд хотел София, а автомобилите ще бъдат изложени пред хотела още от 12.00 ч.

От всички участници в състезанието се изисква да демонстрират своята сериозна загриженост за защита на околната среда, като избягват действия, които по някакъв начин биха нарушили или замърсили околната среда или предизвикали ненужен шум. Така, освен да карат икономично и екологично, участниците трябва да се грижат да оставят местата, на които са били дори по-чисти, отколкото са ги заварили.

Автомобилите, допуснати до участие в рали от този тип, са разделени в категории според вида задвижване – електрическо, хибридно или на алтернативни горива (пропан-бутан, метан, биогаз и др.), както е определено в техническия правилник ФИА за автомобили с „алтернативна енергия”.

Придвижването на екипажите в ЕКО Рали България 2016 става чрез навигация по пътна книга, а в маршрута са включени минимум 100 км регулаторни тестове, които играят ролята на това, което са специалните етапи в класическите рали надпревари. Финалът е в неделя, 16 октомври, пред Гранд хотел София. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »