Британският режисьор Кен Лоуч се обяви за европейското сътрудничество

Британският режисьор Кен Лоуч се обяви за европейското сътрудничество
Източник: www.kinopoisk.ru
A A+ A++ A

Известният британски творец Кен Лоуч се обяви за европейско сътрудничество, но не и за ЕС, такъв какъвто е днес, защото "преследва разрушителна икономическа идеология", предаде БНТ.

В Интервю за Europarl TV по повод 1-та годишнина на наградите за кино LUX, режисьорът каза, че трябва да се спре приоритизирането на свободния пазар и интересите на корпорациите, за да се поставят на първо място интересите на хората. "А интересите на хората са сигурна работа, достойно заплащане, да има къде да живеят, сигурна среда по отношение на екология и промяна на климата”, допълни още той.

Европейският парламент учреди преди 10 години наградата за кино LUX за да отличи най-доброто след автентичното европейско кино. Номинациите за 2016 година бяха обявени по време на тазгодишния кинофестивал в Карлови Вари.

Това са 10 филма, които обхващат различни теми, разказват различни истории с изразните средства на различни жанрове, показват различни творчески подходи, а фокусът е върху работата на младите режисьори.

#Кен Лоуч #LUX

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »