Граждани за предизборната агитация на ГЕРБ: Купуват се цели секции

Граждани за предизборната агитация на ГЕРБ: Купуват се цели секции
Nakratko.bg
A A+ A++ A

 

Манипулация на изборите, търговия с власт и купен вот. Това плаши хората в навечерието на президентските избори. Гражданите от Оряхово, с. Хърлец и Бяла Слатина споделиха своите страхове по време на срещите си с Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, съобщи БГНЕС.

„Купуват се цели секции! Очакваме да се подменят масово протоколи. Водят хората вътре в секциите и им показват как да гласуват, какво да задраскват“, споделят хората. По думите им ГЕРБ дават по 30 или по 50 лева на избирателите, за да ги накарат да гласуват за тях. Хората са изключително притеснени от това, че държавни служители, чиновници на общинските администрации, ще обикалят секциите и ще карат гражданите да дават гласовете си за ГЕРБ. „Тази година за първи път ще има задължително гласуване. Затова е важно всички масово да отидат да дадат своя вот. Така ще обезсмислим купения вот и можем да го неутрализираме. Държавните и общински служители нямат място в секциите в деня на избора. Затова трябва да внимавате и веднага да сигнализирате ЦИК и СИК-овете. Призовавам другите кандидати заедно да се обявим срещу фалшификацията на вота, която се подготвя от ГЕРБ“, обясни Илияна Йотова.

„Звучи страшно – но е факт! Училищните автобуси се използват от общински администрации по време на предизборната кампания. Използват се да се карат хора на срещи с управляващите, някои подаряват на избирателите си екскурзии не само в страната, ами и в чужбина. Училищните автобуси обикалят, за да флиртуват с гласоподавателите“, алармираха хората от Оряхово.

„Ако не бъдете избрани, България си отива! Пред очите ни предизборната кампания излиза от рамките на коректното заради различните хватки и машинации, които ГЕРБ измислят, само и само да спечелят вота“, притеснени са гражданите. „Бойко Борисов заяви, че трябва да бъдат първи на първия тур. Това означава: опичайте си акъла, защото всички, които са се събрали в зала „Армеец“ ще останат без работа. Това беше посланието на министър-председателя. Цецка Цачева иска да е обединител на нацията, а в същото време ГЕРБ притиска хората по места, а Борисов обяви край на толерантната кампания. Кой казва истината?“, риторично запита Илияна Йотова. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »