БСП за стачката в Бобов дол: Петкова да бъде изслушана за протеста на миньорите

БСП за стачката в Бобов дол: Петкова да бъде изслушана за протеста на миньорите
БГНЕС
A A+ A++ A

 

ПГ на БСП настоя енергийният министър Теменужка Петкова да бъде изслушана в парламента за протеста на миньорите в Бобов дол. За това апелира депутатът от БСП Таско Ерменков от трибуната на Народното събрание, пише БГНЕС.

„В мините в Бобов дол има 650 души, а над сто души са под земята и стачкуват ефективно. Нямат вода и храна. Молбата ми е да извикаме министър Петкова не само за случая с Бобов дол, а да я изслушаме по принцип за това каква е политиката на държавата и министерството по отношение на въгледобива в България”, обясни Ерменков.

Той запита какво прави държавата по отношение на онези миньори, които не си получават заплатите, на онези миньори, на които не са им изплатени заплатите за храна.

„Какво прави държавата с онези миньори, които предстои да бъдат уволнени заради това, че даже няма да има въглища, ще има ли преквалификация, има ли програма, има ли политика държавата към тези хора”, зададе още въпроси депутатът.

„Това е нещо важно и отговаря на това, за което сме изпратени тук – грижата за хората. Хората стоят под земята и искат да си получат парите, които са си изработили, и са полагали труд в тежки условия”, заяви още Таско Ерменков.

От своя страна председателстващият пленарното заседание Димитър Главчев обясни, че ще се свърже с министър Теменужка Петкова, която най-вероятно след заседанието на Министерски съвет ще има възможност да дойде в парламента.

#БСП министър Теменужка Петкова изслушана протеста на миньорите в Бобов дол Таско Ерменков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »