Клинтън излезе пред Тръмп с 8 пункта

Клинтън излезе пред Тръмп с 8 пункта
Източник: Newspaper.bg
A A+ A++ A

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън е увеличила преднината си пред противника си от Републиканската партия Доналд Тръмп на 8 процентни пункта, предаде БНР.

Социологическото проучване на Ройтерс и института "Ипсос" бе проведено след втория президентски дебат в неделя. 45 процента от запитаните казват, че ще гласуват за Клинтън, 37 процента са за Тръмп, а цели 18 процента заявяват, че няма да подкрепят нито един от двамата.

Междувременно бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор стана поредната политическа фигура, която призова американците да гласуват за Хилари Клинтън. Според Гор евентуалното избиране на Тръмп ще предизвика климатична катастрофа.

От своя страна Доналд Тръмп нарече "потресаваща" изнесената от "Уикилийкс" кореспонденция на сътрудници на кампанията на Клинтън. Кандидатът на републиканците се възмути, че медиите не обръщат достатъчно внимание на публикуваните данни.

Във вторник "Уикилийкс" публикува третата част от поверителните писма на шефа на предизборната кампания на Хилари Клинтън – Джон Подеста. Подеста пък намекна, че сайтът "Уикилийкс" помага на Доналд Тръмп в надпреварата за Белия дом.

#Хилари Клинтън #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"