Почивка! Парламентът няма да заседава един месец заради изборите

Почивка! Парламентът няма да заседава един месец заради изборите
http://www.vestnikataka.bg/
A A+ A++ A

 

Изненадващо парламентът реши да удължи срока, в който да не заседава заради предизборната кампания за предстоящите президентски избори, пише БГНЕС.

Предложението дойде от депутата от Атака Николай Александров, който предложи Народното събрание да се разпусне още от днес. За това решение гласуваха 90 народни представители, против бяха 27 и 7 се въздържаха. Така пленарни заседания няма да се провеждат за цял месец – в периода от 12 октомври до 4 ноември включително. Следващото пленарно заседание ще бъде на 9 ноември.

Първоначалното предложение на ГЕРБ, РБ И ПФ беше НС да не провежда пленарни заседания за времето от 26 октомври до 4 ноември 2016 г. включително.

За него Жельо Бойчев от БСП направи коментар, че се поставя под риск предстоящата бюджетна процедура. „Да разпуснем тогава и МС, той сега преди изборите се сети, че има учители и им вдигна заплатите. Сега се сети и за здравеопазването. Народното събрание няма да може да работи, а в същото време МС ще бъде пряк участник в предстоящата предизборна кампания. Всички институции са впрегнати за победата ви, а парламентът не може да работи. Така правите много лоша услуга и на Цецка Цачева, защото след кампанията, когато се върне ще й бъде много трудно да навакса със законодателната програма”, каза Бойчев.

Председателстващият пленарното заседание Димитър Главчев се намеси и се обърна към Бойчев с думите – „Внимавайте с вашия кандидат”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »