Йотова: Когато спечелим изборите с ген. Румен Радев ще започнем с политиките за младите хора

Йотова: Когато спечелим изборите с ген. Румен Радев ще започнем с политиките за младите хора
http://delnik.net/
A A+ A++ A

 

Бъдещето на младите хора е един от основните ни приоритети. Това заяви снощи Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, пред препълнените зали в Мездра и Враца, съобщи БГНЕС.

„В този беден регион безработицата е огромна. И трябва да осигурим бъдеще и препитание на младежите. Цецка Цачева ви обяснява как трябва да бъдете достатъчно образовани, за да привличате бизнеса да инвестира в Северозапада! Това е обидно! Младите хора са достатъчно образовани, но тях просто ги няма. Бягат в чужбина, защото тук не могат да си намерят работа”, отбеляза Илияна Йотова. „Нали за тях писахте стратегии, правехте програми с европейски пари. Сега се сещате да се обърнете към младите хора – но тях ги няма, избягаха в чужбина”, допълни кандидатът за вицепрезидент.

Според нея ГЕРБ са имали достатъчно време, за да се погрижат за цвета на нацията, но това не е станало. Нещо повече – те продължават с пагубната си политика спрямо младите хора. „Наскоро приеха закона за образование, който обаче не осигурява равен старт на всички. Децата, чиито родители имат пари, ще учат. Тези, които нямат, може да са талантливи, обаче няма да имат възможност да се образоват”, категорична бе Йотова. Тя разкритикува управляващите, че са допуснали тази година първолаците да тръгнат на училище без буквари.

„Когато спечелим изборите, ние с ген. Румен Радев ще започнем с политиките за младите хора. Защото ако не се вземат мерки, регионите още повече ще обезлюдяват. До 2050 година населението на България ще бъде едва пет милиона. Като няма млади хора да работят, от къде ще се плащат пенсии, социални осигуровки, кой ще произвежда?”, запита кандидатът за вицепрезидент.

Тя призова хората от Мездра и Враца да гласуват. „Толкова време ни мачкаха и притискаха! Но ни остана едно нещо - правото на избор! Няма да позволим да ни го отнемат. Да се вдигнем като един срещу ГЕРБ, които искат да купят нашия глас. И да не им разрешим”, заключи Илияна Йотова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »