Фирми скъсаха кабели на ЧЕЗ, столичния кв. Гео Милев остана без ток

Фирми скъсаха кабели на ЧЕЗ, столичния кв. Гео Милев остана без ток
Dir.bg
A A+ A++ A

 

Строителни фирми скъсаха кабели на ЧЕЗ на три места и оставиха близо 5000 домакинства и бизнес клиенти без електрозахранване в рамките само на вчерашния ден.

Потребители в кв. Гео Милев в София останаха без ток между 09:40 и 10:30 ч. Друг скъсан кабел от предприемач прекъсна електрозахранването отново в столицата – в интервала от 13:50 до 14:30 ч. без ток бяха клиенти в ж.к. Младост 4, в.з. Малинова долина, в.з. Симеоново и парк Витоша. Засегнато вчера беше и Банско, между 11:20 и 14:13 ч., за втори път в рамките на една седмица, съобщи БГНЕС.

„9 кабела на ЧЕЗ скъсаха строителни фирми в рамките на 10 дни. Нелепо е хората да са потърпевши, заради несъобразени дейности на трети лица. Настояваме за съгласуване на изкопните дейности с компанията и стриктно спазване на нашите указания“ каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ изготвя констативни протоколи при всички ситуации, когато е нарушена целостта на кабели на компанията и ще предявява претенции за нанесени имуществени щети на фирмите, извършвали изкопните работи. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »