Пламен Орешарски: Успехът ни е забележителен, при положение, че заварихме проблеми, които се нуждаеха от месеци работа по отстраняването им

Пламен Орешарски: Успехът ни е забележителен, при положение, че заварихме проблеми, които се нуждаеха от месеци работа по отстраняването им
Novini.bg
A A+ A++ A

 

Сред опорните точки на кампанията на ГЕРБ виждаме стари и омръзнали рефрени - спрени еврофондове при правителството на Орешарски. Да припомня - усвоените еврофондове към края на мандата Орешарски достигнаха 56% при заварени от нас 33%. За повече от шест години, четири от които на ГЕРБ! Това заяви кандидатът за президент Пламен Орешарски, съобщава БГНЕС.

Успехът ни е забележителен, при положение, че грешките и нередностите, които заварихме в системата се нуждаеха от месеци работа по отстраняването им. Прекъсването на плащанията по една от оперативните програми е напълно и изцяло заслуга на кметовете на ГЕРБ. Ако използваме реториката на управляващите - не, не ги спряха на Орешарски, а ги спряха на кметовете на ГЕРБ, добави Орешарски.

Това е и причината вероятно, ключови кметове да се откажат от президентската надпревара - знаят как, какво, кога и колко са усвоявали. А документацията на ЕК е изрядна и се съхранява с години. В тази документация един от емблематичните и дълго спрягани за кандидат-президент присъства навсякъде. Просто няма одитен доклад, където да не е спомената въпросната община - разбира се - с грешки и нередности. Останалите също. Впрочем тази документация е служебна, а не секретна. Достъпът до нея е сравнително лесен и може да бъде изискана от ЕК, даже до края на настоящата предизборна кампания.

И през новия период 2014-2020 г. усвояването на средствата за три години управление на ГЕРБ е под 3%. Коментарът е излишен, подчерта още Орешарски. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"