ПФК Левски и НКП организират патриотичен турнир на "Герена"

ПФК Левски и НКП организират патриотичен турнир на "Герена"
Източник: nkp.bg
A A+ A++ A

 

Националният клуб на привържениците (НКП), новосформираното „Синьо училище Лъвски скок“ и ПФК Левски организират детски турнир за „Купа капитан Димитър Списаревски“, който ще бъде проведен на 16 октомври (неделя) от 10:00 часа на стадион "Георги Аспарухов", предаде БГНЕС.

За първи път деца от 16 училища ще могат да се докоснат до официалния терен на „Герена“, а на съоръжението ще бъде проведен своеобразен ден на отворените врати.

Родители, деца, директори на училищата, специални гости и всички желаещи ще могат да посетят безплатно Сектор „А“ и да се запознаят с условията на най-модерната трибуна в България.

За първи път децата ще могат да усетят атмосферата на „Герена“, където освен всички легенди на Левски са излизали звездите на Бенфика, Милан, Байерн, Ювентус, Челси, Марсилия и много други.

"Ще проведем детски турнир за деца до 12 и 14-годишна възраст, като участват футболисти от училищата в София и София-област", разкри на провела се днес пресконференция директорът на ДЮШ на Левски Даниел Боримиров.

"Проектът и амбициите ни са големи. Досега сме провели над 20 турнира, но извън София. Срещите може да се наблюдават от Сектор „А“, а билети няма да има. Ще има интересна програма, доста известни изпълнители ще участват. Това е една положителна и дано бъде успешна инициатива. Искаме да стане детски празник. Ще има и детски отбор от Босилеград, където има силна левскарска общност", заяви от своя страна председателят на НКП Степан Хиндлиян.

Турнирът ще бъде от 4 фази, като във всяка една от тях ще бъде теглен пълен жребий и ще има елиминации до финалната битка. Ще се играят по две полувремена по 15 минути, а футболистите ще бъдат 5 полеви плюс вратар.

"В една такава инициатива винаги може да бъде открит талант", допълни Боримиров, отговаряйки на въпрос дали ще бъдат открити млади таланти на предстоящото събитие.

Генералната идея на планираното събитие е освен да разкрие на децата ползата от спорта, да формира в тяхното съзнание почит към националните герои и историята.

Третият елемент на турнира ще даде на всички присъстващи насладата от различни музикални преживявания, като участие ще вземат фолклорна формация „Майстори на танца“, гайдарите от формация „Хаджии“, а организаторите са в напреднали преговори с една от най-актуалните поп-звезди в България. 

#НКП #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »