Съдът в Пловдив остави в ареста Иван Евстатиев

Съдът в Пловдив остави в ареста Иван Евстатиев
Източник: btvnovinite.bg
A A+ A++ A

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев остава в ареста, реши в края на вчерашното заседание Пловдивския районен съд, предаде БНТ.

Според съдебно-психиатричната експертиза Евстатиев е вменяем и може да носи наказателна отговорност, а момичето, което го обвинява в изнасилване е имало 1,73 промила алкохол в кръвта. 

Следващото заседание по делото за изнасилване на 16 годишно момиче е насрочено за 14 ноември, не се оправда очакването още на втория ден да има присъда.

В хода на съдебното дело показания дадоха 15 свидетели и 10 вещи лица. За следващото заседание трябва да се провери твърдението, че момичето редовно е употребявало алкохол. Тезата на защитата продължава да бъде, че актът е бил доброволен, адвокатката Ташкена Колчева настоява подзащитният и да бъде обявен за невинен.

Междувременно тя за пореден път опита да промени мярката му за неотклонение от " задържане под стража" в по-лека, но отговорът отново беше отрицателен. От януари, когато стана инцидентът, досега Евстатиев не е напускал затвора с изключение на престоя му в болницата в Пазарджик. В момента той е в стационара на Пазарджишкия затвор. 

#Иван Евстатиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"