Анкета определи най-неприемливите неща, които гостите могат да направят в чужд дом

Анкета определи най-неприемливите неща, които гостите могат да направят в чужд дом
Източник: Pinks.bg
A A+ A++ A

Ако искате отново да Ви поканят на гости, не трябва да нарушавате някои основни правила на етикета, като да говорите по телефона на масата, да попитате за паролата за Wi-fi или да влезете в хола с обувки.

Според 89 процента от анкетираните британци най-големият гаф, който някой може да направи, докато е на гости, е да говори по телефона на масата, а 64 процента са категорични, че всеки, влизащ в дома им, трябва да си събуе обувките. 

Навлизането в личното пространство също се смята за голям грях. Например да надникнеш в спалните без разрешение, или да разгледаш какво има в хладилника.

За повечето хора е неприемливо да отидеш на вечеря без подарък, като най-предпочитана е бутилката вино. За проява на лошо възпитание се смята да си сипваш от храната, без да поискаш разрешение, или да отказваш храна, когато ти предлагат. Крайно нежелателно е някой от гостите да вдигне краката си на мебелите.

Що се отнася до водене на домашния любимец в чужда къща, хората са изненадващо гостоприемни и 61 процента нямат нищо против кучето на гостите им да се сгуши на дивана им. Въпреки това 19 процента от анкетираните са убедени, че е редно, ако някой иска да вземе със себе си домашния си любимец, първо да поиска разрешение от домакините и да се поинтересува дали те нямат алергии или може да се безпокоят за малките си деца и хигиената.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници