ГЕРБ: Няма да има проблем от липсата на пленарни заседания, защото работата, която сме свършили тези няколко седмици, е достатъчна

ГЕРБ: Няма да има проблем от липсата на пленарни заседания, защото работата, която сме свършили тези няколко седмици, е достатъчна
http://komentator.bg/
A A+ A++ A

 

Бойко Борисов дал разрешение за закриване на пленарните заседания. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цвета Караянчева по време на брифинг, пише БГНЕС.

„Това ли очакват избирателите ни – всеки ден БСП да използва Народното събрание за циркова арена. В петък развяваха байраци, утре какво ще ни се случи - може би някой ще се обеси на балкона. Не е редно Народното събрание да се превръща в цирк. Има ясни правила при предизборната кампания НС няма да провежда пленарни заседания, което не значи, че няма да работи, комисиите ще работят. Това, което се говори непрекъснато от трибуната на Народното събрание са лъжи. Отново г-жа Корнелия Нинова искаше да ви въведе в заблуждение. Отново повдигнаха темата за бежанците и лагерите и всичко останало, което продължават да дъвчат във времето”, каза Караянчева.

„Страхували сме се от вота на недоверие. Те не могат да си съберат подписи за вот на недоверие. Никой не иска да им се подпише. Това е толкова несериозно, че не може да бъде. От липсата на пленарни заседания няма да се получи кой знае какъв проблем, защото законодателната дейност, която сме успели да приключим през тези няколко седмици, е достатъчна. Предстоят заседания на комисии”, обясни Цвета Караянчева.

Запитана дали решението за закриване на пленарните заседания е съгласувано с партийното ръководство, Караянчева запита – „смятате ли, че не е съгласувано. Това е решение на ръководството и на парламентарната група на ГЕРБ. Не можем да позволим и без това ниският рейтинг на Народното събрание да пада”. На въпрос дали Бойко Борисов е дал разрешение за закриване на пленарните заседания Караянчева каза „да”.

От своя страна зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев уточни, че първоначалното решение е било съгласувано с ръководството на ГЕРБ, но последващото предложение дошло съвсем спонтанно. „Не е съгласувано от 12 октомври до 4 ноември, това вече ПГ го реши”, допълни Велчев.

Той запита още дали е правилно партиите да използват парламента за предизборната си кампания след като многократно се поставя въпросът за партийните субсидии. Те са, за да може да се плаща чрез тях на медиите, а не да се използва трибуната на НС, добави той. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"