Варненци в защита на топлата вода

Варненци в защита на топлата вода
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Митинг в защита на топлата вода във Варна събра граждани на морската столица, организирани от инициативен комитет, пише БГНЕС.

Преди около месец инициативният комитет излезе с отворено писмо до институциите за запазване, узаконяване и подобряване на съществуващия вече басейн. Хората очакват от властите ангажираност, а срещат само противодействие. Наричат ги клошари, бездомници, гейове и въобще носители на всякакви зарази, гонят ги от басейна. От май 2016 организация, експлоатираща кладенеца е намалила притока на вода към басейна с над три пъти, съответно температурата на водата е спаднала и се ускорява замърсяването й. Хората са на мнение, че определени структури имат търговски интерес, а властите действат в тяхна полза.

Жителите на Варна, които използват обществения СПА център за лечение, настояват, че басейнът е построен с дарителски средства за обществото, което означава, че той по право му принадлежи. Освен това водата от лечебния източник трябва да бъде безплатна за тях. Хората искат и могат сами да го експлоатират, да подобряват басейна със свои собствени средства като спазват санитарните и хигиенни норми. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »