Ал Хюсеин: Избирането на Тръмп за президент на САЩ е опасно от международна гледна точка

Ал Хюсеин: Избирането на Тръмп за президент на САЩ е опасно от международна гледна точка
Източник: Ureport.bg
A A+ A++ A

Ако кандидатът на републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп бъде избран за президент, това би било "опасно от международна гледна точка", заяви Зейд Раад ал Хюсеин, върховен комисар по правата на човека на ООН, предаде БНР. 

Той допълни още, че вижданията на Тръмп относно уязвимите групи и използването на мъчения, забранени от международния закон, са "дълбоко обезпокоителни и тревожни". 

По думите на Хюсеин атаките на Тръмп срещу „уязвими общности“ като мюсюлмани, имигранти и малцинства „предполагат, че те биха били лишени от своите човешки права“.

„Ние не сме политически офис, така че няма да навлизаме в... политика, но там, където става въпрос за човешки права и особено за уязвими групи, ние ще говорим“, каза още Хюсеин, допълвайки, че неговата агенция подкрепа свободата на словото.

„Въпреки това, когато подклаждате негодувание и като политически лидер се опитвате да вмените вина на определени общности за доста по-дълбоки проблеми, реални проблеми, то това е много жалко“, посочи още комисарят.

По-рано миналия месец той отправи атака срещу популисти като Ткръмп и холандския крайнодесен политик Геерт Вилдерс, призовавайки за спиране на „демагозите и политическите фанатици“.

Той сравни американския милиардер с унгарския премиер Виктор Орбан, лидера на френския „Национален фронт“ Марин льо Пен и британският политик Найджал Фараж.

Това предизвика остра реакция от страна на руския представител в ООН Виталий Чуркин по-рано тази седмица. По думите му Хюсеин е превишил правомощията си и не е негова работа да критикува чуждестранни държавни и правителствени лидери. 

#Зейд Раад ал Хюсеин #Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници