Великобритания ще трябва да плати спестените пари за членсто в ЕС, за да подсигури търговските условия след Брекзит

Великобритания ще трябва да плати спестените пари за членсто в ЕС, за да подсигури търговските условия след Брекзит
Източник: bTV
A A+ A++ A

Британски правителствени източници признаха, че парите, които са възнамерявали да спестят като вноска за членството в ЕС, ще се наложи пак да бъдат дадени, за да получат преференциални търговски условия след Брекзит, предаде БНР.

По време на кампанията в референдума за напускане на ЕС привържениците на Брекзит твърдяха, че при излизане от Съюза ще бъдат спестявани по 350 милиона паунда седмично като вноски към бюджета. Днес обаче стана ясно, че министър, пожелал анонимност, е заявил пред Би Би Си, че ще се наложи внасянето на голяма сума от порядъка на 5 милиарда паунда годишно в европейските фондове за осигуряване на достъп до общия пазар.

Тази сума е близо половината от това, което Великобритания по принцип трябва да внесе, но все пак е болезнено напомняне за някои непредвидими последици от Брекзит, коментираха политическите наблюдатели на Острова. Премиерът Тереза Мей породи съмнения още на конференцията на Консервативната партия миналата седмица, че може би ще се наложи продължаване на плащането на вноски към ЕС, когато изобщо не спомена британския принос към бюджета на ЕС.

#ЕС #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"