Близо 80% от хората в Газа са живи благарение на международна хуманитарна помощ

Близо 80% от хората в Газа са живи благарение на международна хуманитарна помощ
http://worldinstruggle.blogspot.bg/
A A+ A++ A

 

Населението на гъсто заселената Ивица Газа надмина 2 млн. души с раждането във вторник на момченцето Уалид Шаат в гр. Рафах, пише БГНЕС.

В свое съобщение вътрешното министерство в ивицата, ръководена от „Хамас“, отчита, че след Шаат се е родила Лана Аяд в гр. Газа, с което населението на ивицата е станало 2 млн. и 1 човек.

През септември в Ивицата Газа са се родили 4 983 деца, което означава, че на всеки десет минути на бял свят се е появявало по едно бебе. 294 бебета са починали веднага след раждането си, съобщават властите.

Ивицата газа представлява територия с площ от 360 кв. км. и се намира под плътна израелска блокада откакто ислямисткото движение „Хамас“ взе с насилие властта там през юни 2007 г. Тогава „Хамас“ се добра до властта след седмици вътрешни битки с партията „Фатах“ на палестинския президент Махмуд Абас.

Според търговската камара на областта безработицата там е около 50%, поради което повече от половината на населението на ивицата живее под нивото на бедността. По данни на международни организации около 80% от населението на Ивицата Газа преживява благодарение на международна хуманитарна помощ.

#80% Ивицата Газа преживява международна хуманитарна помощ население надмина 2 млн. души безработица 50%

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"