Украинци готвят протест в Пловдив

Украинци готвят протест в Пловдив
http://nauka.bg/
A A+ A++ A

 

В петък от 18 часа на площад Съединение ще се състои протестен митинг на украинци, живеещи у нас и приятели на Украйна срещу руската агресия.

Подобни митинги са насрочени от 30 граждански общности в различни страни, съобщават от Украинско- Българското сдружение "Пловдив", пише БГНЕС.

"Въпреки, че в момента събитията в Крим и в Източната Украйна почти не се коментират от световните медии, лансираната от Путин хибридна войната не спира нито за миг и продължава да отнема човешки животи", се казва в съобщението. В основата на протеста са исканията за извеждане от Украйна на всички руски окупационни войски, както и на цялата техника и оръжие, засилване наблюдателната роля на ОБСЕ и удължаване на работата и до 24 часа седем дни в седмицата, като се осигури достъп до тази част на украинско- руската граница, която в момента временно не се контролира от Украйна. Организаторите поясняват, че руско-сепаратистките войски спират атаките си тогава, когато на фронта са наблюдателите на ОБСЕ. Те настояват още да бъдат незабавно освободени гражданите на Украйна, които незаконно са държани под арест по политически мотиви и незаконно повдигнати обвинения както на територията на Русия, така и в Крим.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »