Арестуваха шофьора, убил 23-годишен на АМ "Тракия"

Арестуваха шофьора, убил 23-годишен на АМ "Тракия"
Източник: Dir.bg
A A+ A++ A

Мъжът, убил младеж при катастрофа след бясно шофиране на АМ „Хемус”, е задържан и оставен в ареста от Варненския окръжен съд. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в морската ни столица, предаде Нова тв.

Виновникът за произшествието - 28-годишният Бейтула Исмаил, карал по аутобана с над 220 км/ч. На входа за Варна той блъснал служебния автомобил на жертвата – Никола Терзиев, 23, тя излетяла в близкото дере, а момчето загинало на място.

Оказва се, че това не е първата смърт на пътя, причинена от Исмаил. Преди години той ударил жена на пешеходна пътека и тя починала. Младежът обаче останал на свобода с условна присъда. Имал забрана да шофира за срок от две години. През февруари 2014 г. бил реабилитиран по право.

Преди дни сестрата на жертвата публикува във Facebook писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, със заглавие „Г-н Борисов, вече даже не ги и хващате”. Ден, след като научава за публикацията в социалната мрежа, министър-председателят се срещна с близките на Терзиев.

На разговора присъствали още главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и правосъдието Румяна Бъчварова и Екатерина Захариева.

„Обещаха ми пълна подкрепа и затягане на мерките при смърт на пътя”, каза майката на жертвата Анелия Терзиева. Наказанието, предвидено в Наказателния кодекс за престъплението, извършено от Исмаил, е от 2 до 6 години затвор.

#АМ „Хемус” #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »