Отборът на Марица Пловдив е готов за предстоящите мачове от Шампионска лига

Отборът на Марица Пловдив е готов за предстоящите мачове от Шампионска лига
Източник: Livesport.bg
A A+ A++ A

 

По-малко от седмица остава до първия мач на българския шампион "Марица" (Пловдив) в най-авторитетния европейски клубен турнир - Шампионската лига. На 18 и 22 октомври клубът от Пловдив ще се изправи срещу косовския "Дрита" (Гниляне) в първи кръг от надпреварата. Волейболистките на треньора Иван Петков гостуват в първата среща в понеделник, предаде БГНЕС.

"За нас е чест да участваме в Шампионската лига. До момента, в актуалния формат на турнира, не е имало български представител, а дори и да е имало в предишни варианти на надпреварата, то е било преди много години. Във втори кръг ни очаква световният клубен шампион, разбира се, ако всичко мине нормално срещу косовския Дрита преди това. Положителното е, че при отпадане от Шампионската лига, регламентът предвижда продължаване за Купата на ЦЕВ, а ние искаме да изиграем максимален брой мачове в евротурнирите", заяви мениджърът на тима Борис Халачев на днешната пресконференция в Пресклуб "България" в София.

На 22 октомври "Марица" ще домакинства на "Дрита" в пловдивската зала "Колодрума". Халачев коментира и представянето на тима на силния турнир в Бурса, където "жълтите" спечелиха бронзовите медали в конкуренцията на сериозни европейски отбори. "От година на година се стараем да участваме във все по-силни международни турнири и да надграждаме постоянно. На толкова силно състезание като това в Бурса не бяхме взимали участие, но няма как да не сме доволни", добави той.

"В евротурнирите ще играем и заради клубния коефициент на България, който за момента е доста нисък. През този сезон обаче и колегите от "Левски" се записаха за участие в третия по сила турнира за Купата на претендентите, а виждаме, че и при мъжете ще имаме доста представители, което е хубаво. Трябва да работим всички за клубния ни коефициент и ние като клуб се стараем да правим това. И затова искаме да изиграем максимален брой срещи в евротурнирите", коментира още Борис Халачев. 

#Марица #Шампионската лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »