Кандидат-вицепрезидентът Йотова: България води зависима политика, а управляващите показват, че не сме суверенна държава

Кандидат-вицепрезидентът Йотова: България води зависима политика, а управляващите показват, че не сме суверенна държава
http://www.segabg.com/
A A+ A++ A

 

"Днес ключовата дума за света, Европа и България е сигурност. Но сигурността трябва да се разглежда не само във външнополитически план и по границите, а и като сигурност за нашия живот тук, в България”. Това заяви в Тетевен Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, на среща с гражданите в общината, съобщава БГНЕС.

По думите й за съжаление сега България води зависима политика, а управляващите с редица свои действия показват, че не сме суверенна държава. „Къде е България днес – обезлюдена страна, с изчезваща нация?”, попита Йотова. Според нея не констатациите са важни, а какво можем да направим за страната си, за да променим статуквото.

„Ние трябва да извадим институцията от будната кома, в която се намира. За изминалите 5 години нищо не видяхме от дейността на сегашния президент. Това не е просто провал на една личност, това е провал на ГЕРБ. На България й трябват силни политици, истински лидери, за да бъдем равностоен партньор в Европа, за да правим политики, а не върху нас да правят експерименти”, подчерта Илияна Йотова. Един от акцентите в бъдещата работа на новата президентска двойка ще е образованието, защото „няма силна държава без образовани граждани”.

„Не е възможно да си представя г-жа Цачева като обединител на нацията, тъй като за 6 години председател на Народното събрание, тя е доказала само как може да разделя”, категорична бе Йотова.

„Нашата първа задача като президент и вицепрезидент е да върнем държавността. Всички наши опоненти са противници на държавата. Така повече не може. Държавата е тази, която ще подаде ръка на младите хора. Не е вярно, че няма пари, има сбъркани баланси и сбъркани политики”, посочи тя.

Според нея отреденото на България място не е завидно. „Стара Европа се затвори за бежанците, перспективата пред нас е да се превърнем в огромен бежански лагер. Необходими са дългосрочни и краткосрочни действия от наша страна и от страна на европейските политици. Ние имаме конкретни предложения за незабавни мерки вътре в страната – максимална охрана на границата и разбиване на каналджийските мрежи. Не сме съгласни, че е необходимо да осигурим еднакъв стандарт за бежанците във всички европейски държави. България не е в състояние да осъществи това”, посочи Илияна Йотова.

„Ние ще се преборим на тези избори, въпреки че върху нас се изсипва всичко, огромен административен натиск, заплахи, купуването на гласове, опитите за подмяна в изборния ден. Ние с генерал Радев имаме нещо различно и много по-ценно, което те го нямат, зад нас стоят надеждите на българите. Не даваме празни обещания и за сигурността, и за здравето, и за образованието, и за младите семейства. Не искаме да използваме енергията на няколко самозвани политици, а енергията на българите, на младите хора, на децата. За нашата родина, която наистина безкрайно обичаме”, изтъкна Йотова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"