Прищина иска да се освободи полицейския началник задържан в Сърбия

Прищина иска да се освободи полицейския началник задържан в Сърбия
Vesti.bg
A A+ A++ A

 

Парламентът на Косово гласува проекторезолюция, в която се изисква освобождаването на директора на полицията в град Косовска Митровица, задържан от властите в Сърбия, съобщи косовското издание „Експрес”, пише БГНЕС.

„Резолюцията предвижда незабавно освобождаване на Нехат Тачи, прекратяване на преговорите със Сърбия до пускането на Тачи и отмяна на всички заповеди за арест на бивши бойци от Армията за освобождение на Косово”, каза депутатът Албин Курти.

От трибуната на косовския парламент депутатът от Демократическата партия Шукри Буя, който през войната е бил командващ бригада в АОК, заяви, че Тачи му е бил подчинен и името му е в списъка на ветераните.

По-рано адвокатът на Тачи каза, че повереникът му не е бил член на АОК.

Тачи беше арестуван на 28 септември на КПП „Кончул” въз основа на решение на съда в Ниш от 2010 година по подозрение в тероризъм.

Тачи е бил издирван от вътрешното министерство на Сърбия за престъпления против цивилни през 1999 година, за други престъпни действия, свързани с тероризъм, нарушаване на конституционния ред и антидържавна дейност. 

#Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"