Намериха обесен сириеца, подготвял атентат на летището в Берлин

Намериха обесен сириеца, подготвял атентат на летището в Берлин
http://www.mediapool.bg/
A A+ A++ A

 

Задържаният в Германия сириец се е самоубил в затвора, съобщи вестник "Зюддойче цайтунг", позовавайки се на агенция ДПА. Според информацията заподозреният в подготовката на бомбен атентат на Берлинското летище е бил намерен обесен в килията си преди броени минути, съобщава БГНЕС.

Припомняме, че 22-годишният сириец Джабер Албакр, беше задържан този понеделник в Лайпциг по подозрение в подготовка на атентат в източногерманския град Кемниц, е планирал да постави бомбата на едно от берлинските летища, обявиха официално властите пред немската телевизия АРД. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер каза, че заподозреният най-вероятно е имал връзка и с терористичните атаки в Брюксел и Париж тази година, както и че е планирал серия от атентати в немския град Кемниц. Потвърдена беше и връзката му с "Ислямска държава".

„Получихме информация от тайните служби, според която първоначалната му цел са били няколко влака на територията на Германия, но впоследствие е решил атентатът да бъде извършен на едно от летищата в Берлин”, съобщи за АРД директорът на германското контраразузнаване, Ханс-Гьорг Маасен. Според властите самоделните бомби са били "почти готови за употреба”, добавяйки, че те най-вероятно са щели да бъдат използвани "под формата на самоубийствена „жилетка”. 

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"