Терзийска стъпи на четвъртфиналите на ITF

Терзийска стъпи на четвъртфиналите на ITF
Източник: Народен спорт
A A+ A++ A

 

Джулия Терзийска се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Лагос (Нигерия) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 6 българка се наложи над Шайен Евайк (Холандия) с 6-3, 4-6, 6-3, предаде БГНЕС.

Държавната ни шампионка навакса ранен пробив в решаващия трети сет, като взе пет от следващия шест гейма, с което поведе с 5-2 и това се оказа решаващо. Така тя заслужи 9 точки за световната ранглиста и 654 долара, а за място на полуфиналите тя ще се изправи срещу водачката в схемата Валентини Граматикопулу (Гърция). В надпреварата на двойки Терзийска и Маргарита Лазарьова (Русия), трети поставени, отпаднаха на четвъртфиналите след 5-7, 7-5, 6-10 срещу холандките Евайк и Розали ван дер Хук.

Юлия Стаматова се класира за втория кръг на турнира в турския курорт Анталия с награден фонд 10 хиляди долара. Тя победи представителката на домакините Чемре Анъл с 6-4, 6-7(3), 6-2. На двойки обаче тя отпадна на старта на надпреварата. Стаматова и Айла Аксу (Турция), които бяха поставени под номер 1, бяха надиграни от Ани Доналдсън (Австралия) и Теа Фабер (Хърватия) с 6-3, 6-1. Ани Вангелова приключи участието си в същото състезание. Поставената под номер 8 българка отстъпи на участващата с "уайлд кард" германка Лиза-Мари Маечке с 3-6, 6-1, 6-4. Васил Шандаров също допусна поражение в надпреварата при мъжете на двойки, където в тандем с японеца Шунсуке Вакита отстъпиха на Ромен Барбоса (Белгия) и Джей Кларк (Великобритания) с 3-6, 4-6 в среща от първия кръг.

Габриел Донев допусна загуби на сингъл и на двойки на турнира по тенис в германския град Оберхахинг с награден фонд 10 хиляди долара. В среща от първия кръг на сингъл той отстъпи на втория в схемата Матс Мораинг (Германия) с 3-6, 1-6. На двойки Донев и Александър Лазаров бяха надиграни от швейцарците Рафаел Балтеншпергер и Марк-Андреа Хюслер със 7-6(4), 5-7, 4-10.

Леонид Шейнгезихт се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира за юноши и девойки до 18 г. в Шимкент (Казахстан), който е от трета категория на ITF. Националът ни до 16 години, който е поставен под номер 5, победи в три сета представителя на домакините Малик Омарханов с 6-7(4), 6-1, 6-1. На двойки Шейнгезихт също постигна успех. Леонид и Алексей Захаров (Русия), които са номер 2 в схемата, си гарантираха участие на полуфиналите. Това се случи след нова категорична победа, този път над Евгени Данилов (Казахстан)/Стефан Динич (Австралия) с 6-1, 6-2.

Гергана Топалова стартира с победа участието си на турнира за юноши и девойки до 18 г. в Понтеведра (Испания), който е от втора категория на ITF. Държавната ни шампионка до 16 г. победи Анна Лагуза (Украйна) с 6-0, 3-6, 6-3. 

#Джулия Терзийска #ITF

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници