Ултра-националистът Жириновски: Ако американците не гласуват за Тръмп, рискуват да бъдат завлечени в ядрена война

Ултра-националистът Жириновски: Ако американците не гласуват за Тръмп, рискуват да бъдат завлечени в ядрена война
Novini.bg
A A+ A++ A

 

Американците трябва да гласуват за Доналд Тръмп или да рискуват да бъдат завлечени в ядрена война, заяви в интервю за Ройтерс скандалният ултра-националист Владимир Жириновски.

„Американските гласоподаватели трябва да осъзнаят, че ако гласуват за Тръмп гласуват за световен мир. Но ако гласуват за Хилъри – това ще е война. Кратък филм. Хирошима и Нагасаки ще са навсякъде”, коментира пред агенцията Жириновски, който обича да дава гръмки изказвания и да се оприличава с кандидата на републиканците, съобщава БГНЕС.

Жириновски, който през 2002 г. се е срещал с Тръмп, неведнъж е изразявал задоволството и удоволствието си от общите си прилики с американския бизнесмен. И двамата са на една и съща възраст, подкрепят грубия и на моменти женомразки език и използват всеки угоден случай, за да се похвалят с любовта си към държавата. Преди време ексцентричният руски политик дори беше изразил желание да си направи ДНК тест, с който да докаже връзката си с Тръмп. Според него сега "Тръмп разполага с идеалния шанс да подобри международните отношения” и дори добавя, че републиканецът може да стане следващия лауреат на Нобеловата награда за мир, както и че победата му в изборите би била „подарък за цялото човечество”.

Владимир Жириновски е основател и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия, която въпреки названието си следва ултра-националистически възгледи. Кандидатирал се е 4 пъти за президент, но все неуспешно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"