Директорът на "Wells Fargo" подаде оставка заради скандал

Директорът на "Wells Fargo" подаде оставка заради скандал
Източник: Economic.bg
A A+ A++ A

 

Американската банка „Wells Fargo“ съобщи за оставката на нейния изпълнителен директор Джон Стъмф, който си тръгва след скандал с фиктивни банкови сметки на клиенти, които дори не подозират за тях, предаде БГНЕС.

Скандалът избухна през септември. 63-годишният Стъмф, който официално излиза в пенсия, ще бъде сменен на поста от неговия заместник Тимъти Слоън, съобщи калифорнийската банка, която отпуска всеки пети жилищен кредит в САЩ и се нарежда на четвърто място сред банките в страната.

„Wells Fargo“ се намира под натиск от страна на властите след като на 8 септември бе глобена със 185 млн. долара за това, че е открила между 2011 и 2016 г. около 2 млн. фиктивни банкови сметки на името на свои клиенти и е фактурирала услуги по тях. Замесените в мащабната измама служители са обяснявали, че са го правели, за да постигнат набелязаните търговски цели и да получат бонуси. След като скандалът избухна банката уволни около 5 300 служители. Най-големият акционер на финансовата институция е милиардерът Уорън Бъфет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"