Жената-чудо участва в кампания на ООН

Жената-чудо участва в кампания на ООН
http://novinitednes.bg/
A A+ A++ A

 

ООН ще използва супер силите на Жената-чудо за новата си кампания за подобряването на положението на момичетата и жените по света и тяхната еманципация.

Героинята, позната от комиксите на DC и телевизионните екранизации по тях, ще бъде официално назначена за почетен посланик на ООН по въпросите за подобряването на положението на жените на 21 октомври от Генералния секретар Бан Ки Мун, пише БГНЕС.

Церемонията ще постави началото на едногодишната кампания за равенството между половете и подобряване на положението на жените, което е една от новите глобални цели на ООН за следващите 15 години.

Жената чудо е супер-героиня, полубогиня и принцеса воин, която е сред основателите на Лигата на справедливостта. Характерът й е може би най-явната причина, поради която от ООН са се спрели на нея. В комиксите тя е изобразявана като могъща жена със силна воля, която никога не се отказва от битките си. Тя е и дипломат и пацифист, който винаги се стреми да попречи на даден конфликт да ескалира. Освен това тя е считана за най-могъщият и едновременно с това най-грижовният член на Лигата на справедливостта. Затова и в комиксите Жената-чудо е посланик на военния съюз. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници