Продължава протестът на миньорите от Бобов дол

Продължава протестът на миньорите от Бобов дол
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Трето денонощие продължава стачката в рудник Бабино на мини Бобов дол, пише БГНЕС.

Миньорите вече трето денонощие са под земята. Те са около 110 на брой, не излизат, защото всички протестиращи са сигурни, че ако това стане - рудникът ще бъде затворен за ликвидация.

На мястото пристигнаха съпругите на тези, които са под земята 50 часа, придружени от децата си и казаха, че не знаят какво е състоянието на съпрузите им, но в никакъв случай няма да ги призоват да излязат на повърхността.

Стана ясно, че вчера за 10 минути е бил спрян вентилаторът, който вкарва въздух в рудника. Протестиращите са сигурни, че това е направено с цел да извадят принудително миньорите, които са под земята.

Вчера условието на ръководството на „Въгледобив Бобов дол” беше, че заплатите на протестиращите под земята за месец август ще бъдат изплатени само ако излязат на повърхността.

Двама миньори днес излязоха, тъй като здравословното им състояние се в влошило рязко, така че под земята остават около 110 души, които обитават площ от 100 кв. м. На портала днес започнаха да събират дарения за протестиращите под земята. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"