Невъзможно е да има избори в Донбас заради положението в Украйна

Невъзможно е да има избори в Донбас заради положението в Украйна
clubz.bg
A A+ A++ A

 

Избори в Донбас са невъзможни, тъй като няма сигурност и те противоречат на протокола за Европейската конвенция за защита на правата на човека. Това се казва в резолюция на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа във връзка с положението в Източна Украйна, която остава огнище на напрежение, пише БГНЕС.

ПАСЕ утвърди две резолюции “Политически последици на руската агресия в Украйна“ и „За нарушаване на правата на човека на неконтролираните от украинската страна територии на Донбас и в Крим“.

В документите остро се осъжда руската агресия в Украйна и се настоява за изтеглянето на руските военни части от територията на страната.

Според ПАСЕ изборите в Донбас са невъзможни, а така наречените формирования ДНР и ЛНР са нелегитимни. Самите те са под контрола на Русия, която трябва да понесе отговорност за своите действия и намеса във вътрешните работи на своята съседна страна.

В резолюциите, цитирани от световните агенции, не се пропуска и инцидента със сваления самолет МН 17.

“Резултатите на Съвместния следствен комитет за катастрофата на МН 17 потвърдиха, че самолетът беше свален от ракета БУК, която е вкарана от Русия на окупираните украински територии и след това обратно изтеглена. Всички виновни трябва да носят отговорност за това престъпление“, подчертават от ПАСЕ. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »