Съдът в Хасково отложи делото срещу бившия кмет Георги Иванов

Съдът в Хасково отложи делото срещу бившия кмет Георги Иванов
Източник: Капитал
A A+ A++ A

 

Хасковският окръжен съд отложи делото срещу бившия кмет Георги Иванов заради искането на неговите адвокати за отвод на двамата прокурори от Хасково, предаде БГНЕС.

Според защитниците обвинителният акт е на пловдивски прокурор и е редно той да го отстоява в съда. В тази посока се изказа и Георги Иванов, който посочи, че половината от документите от до съдебната фаза липсват, а те го оневиняват. Обвинителният акт е написан от прокуратурата в Пловдив, където се водеше разследването. Обвинението е, че в качеството си на длъжностно лице, противозаконно, в нарушение на Закона за устройство на територията, е дал разрешение за разрушаване на сграда - културна ценност, обявена за паметник на културата.

Става дума за сградата на бившия затвор в Хасково, която е била разположена на 417 кв. м, построена през 1892 година. От държавното обвинение считат, че постройката е обявена за паметник на културата със статут на историческа недвижима културна ценност, категория „национално значение“. На заседанието днес се очаква показания да дадат близо 30 свидетели.

#Георги Иванов #Хасково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници