Фюри загуби боксовия си лиценз

Фюри загуби боксовия си лиценз
Източник: Webcafe.bg
A A+ A++ A

 

Британският боксов борд взе решение да отнеме боксовия лиценз на бившия световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри. По-рано днес британецът сам обяви, че овакантява поясите си от WBA и WBO, за да се концентрира върху възстановяването на здравето си, предаде БГНЕС.

В края на миналия месец стана ясно, че Фюри е дал положителна допинг проба за кокаин на внезапна проверка, заради което отмени и за втори път мача-реванш с Владимир Кличко. "Британският боксов борд потвърждава, че боксовият лиценз на Тайсън Фюри е отнет, докато се проведе допълнително разследване по въпроса с нарушаването на допинг правилата и здравословното му състояние", съобщиха от борда.

„Мисля, че е най-честно да направя титлите активни и да дам шанс на другите боксьори да се бият за тях. Аз съм горд, че спечелих тези титли като непобеден шампион, побеждавайки дългогодишния доминатор в категорията Владимир Кличко. Сега ми предстои следващото голямо изпитание, но аз знам, че както срещу Кличко, аз ще спечеля“, сподели Фюри по-рано днес. Почти сигурно за двете овакантени титли ще се бият Кличко и новата звезда в тежка категория Антъни Джошуа, като двубоят трябва да бъде потвърден официално в следващите дни. 

#Тайсън Фюри #Владимир Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »