Разследват за имотни измами в Бистрица и Панчарево

Разследват за имотни измами в Бистрица и Панчарево
bg.wikipedia.org
A A+ A++ A
 
 
От 7 октомври е започнало разследване в 8-мо Районно управление за имотни измами в селата Бистрица и Панчарево. Това каза Румяна Арнаудова, говорител на главният прокурор на България, в предаването „Тази сутрин” по БТВ във връзка с фалшифициране на документи и подписи за частни и общински имоти в „Бистрица” и „Панчарево” и проверки, които започват след журналистическо разследване за такива в район Панчарево, село Лозен, село Бистрица. По думите ѝ СГС се е самосезирала след репортаж за имотни измами. „Началото на проверка, която стартира в СГС беше да се установи отказа, който е бил от постановен от Районната прокуратура и за който стана ясно във вашето разследване. След като е бил установен първоначално отказ да се образува разследване СГС е отменила този отказ и от 7 октомври е започнало разследване в 8-мо Районно управление”, заяви тя. 

„Първоначално мотивите на прокурора да откаже да образува досъдебно производство е експертна справка, изготвена от вещи лица, според която подписите в инкриминирания документ са изписани от лицата, посочени като автори”, обясни Арнаудова. По думите ѝ е проведена допълнителна проверка и има нова експертна справка, която е посочила неистинност на въпросния документ. Тя поясни, че извън това разследване СГС е започнал проверка и за всички онези обстоятелства, които са станали известни. 

Румяна Арнаудова посочи, че нямат съмнения да са замесени вещите лица, които са изготвили първоначално справката. „Те са с достатъчно степен на квалификация и нямаме основание да се съмняваме в тяхната прецизност и обективност. Когато е били изследвани оригиналът на документа, резултатите са били различни”, отбеляза тя.

„Вчера в СГС постъпи и сигнал от столичния кмет Йорданка Фандъкова, осъществена беше комуникация и с градския прокурор по този случай, така още от вчера стартира проверка”, добави Арнаудова. 

Тя коментира и друг пример от дейността на прокуратурата. „По повод на сигнал, подаден от 15 жители от село Бистрица до главния прокурор, под надзора на СГС, от 6 октомври т.г. Софийска районна прокуратура прави проверка по реда на Надзора за законност в общинската служба по земеделие в Панчарево. Ще извършим всичко необходимо, за да установим фактите”, допълни тя. 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"