Пловдивският кв. Капана се готви за най-щурия балкански фестивал

Пловдивският кв. Капана се готви за най-щурия балкански фестивал
http://www.rodnoto.bg/
A A+ A++ A

 

Артистичният квартал Капана в Пловдив, който бързо си спечели славата на най-щурите младежки купони, от утре до неделя става територия на фестивала, привличащ хиляди. Все повече нови зони печели територията на младостта и творчеството в квартала, а за тези, които не могат да присъстват, ще има пряко он лайн излъчване във фейсбук, информира БГНЕС.

Рок сцената се открива в петък от румънската банда RoadkillSoda, веднага след тях се качват американците от House of Broken Promises. Сцената на Ядрото ще звучи по съвсем друг начин- там се представя специално подготвената за целта програма на Държавна опера Пловдив и проектът "Браз Асоциация при Държавна опера- Пловдив". На сцената ще се качат акордеонистът Петър Ралчев заедно с Пейо Пеев- гъдулка , Недялко Недялков- кавал и Ангел Димитров- китара. Най- новия си музикален проект Pendara Ethno Project ще представят пред публика Нина Николина и Калин Вельов заедно с народната певица Екатерина Ангелова.

Съботният следобед започва с музикалната селекция на Aftereight - Dj дуото познато на Пловдив като резиденти на култовия клуб Apartment 101.След тях излизат Krekhaus Jam. По същото време на сцената пред No Sense, ще свирят Faded Square и NU/ANCE - две определено алтернативни банди, отново представители на модерното младо поколение.

Закриването на рок сцената ще направят Panican Whyasker, които ще представят материал от предстоящия си албум 'Sick Colored Planet'. Преди тях обаче, публиката първо ще срещне изгряващата psychedelic rock банда Sinoptik от Украйна. На сцената на улица „Загреб“, КoKa Mass Jazz и The Kitchen Brothers ще завършат вечерта с музикалния фънк коктейл Groovy Jam Shoes, номиниран за албум на годината в Barricade Radio – UK.

В неделя следобед започва истинска метъл инвазия- специално за случая се събира една от култовите пред последните години пловдивска банда Collapso, след тях излиза младата траш надежда на Словения BattleХ, които веднага след изпълнението заминават на европейско турне. Вечерта закрива унгарският проект с българска следа Meszecsinka. Преди тях публиката ще има щастието да гледа и слуша ексклузивно представление на Камарата Пловдив при Държавна Опера Пловдив, със специалното участие на световно признатия български кларинетист Илиан Илиев и маестро Деян Чобанов.В петъчната и съботната вечер посетителите на фестивала ще могат да се насладят и на изпълненията представени на акустичната сцена на ул.“Георги Бенковски“. Акцент тук ще бъде участието на джаз квартета The Teachers, в който свирят двамата най-утвърдените китаристи на България - Цветан Недялков и Веселин Койчев.

Музиката е водеща при Капана фест, но не единствен фактор, който привлича посетители. В трите дни продължава състезанието на тема : "Обособяване на халите като културен мост между бъдещето и настоящето". Той ще се развива до 2019 година, като стените на сградата ще бъдат изрисувани със сцени от българската история. Сред графитите е предвидено и изображение на Куршум хан- легендарната сграда, приемала преди повече от век пътници, около която се е развил и Капана. Ще има и различни спортни игри с публиката, танци, скейтбордисти, суинг, брейк. На паркинга на ул. "Златарска" временно ще се населят майсторите на ръчно изработените предмети.

Емблемата на Капана- флагчетата над улицата, вече се веят от вятъра. Работници продължават да ги закачат там, където наскоро ги свалиха по много спорна заповед от общината. Капана се готви за празник. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"